Kulinarna podróż – kierunek olej kokosowy

Kocham kuchnię azjatycką. W minione wakacje odbyłem podróż po tym kontynencie ze szczególnym naciskiem na ich kulturę i tradycje – również te dotyczące kuchni. Przemierzyłem Tajlandię, Kambodżę i Wietnam w celu poznania nowych smaków, gdzie trafiłem między innymi na olej kokosowy. Niesamowita atmosfera sprawiła, że pokochałem te miejsca i z wielką przyjemnością chciałbym tam jeszcze kiedyś powrócić by poczuć energię płynącą od mieszkańców.

Nigdy nie zapomnę momentu, w którym przechadzałem się pomiędzy straganami i wybierałem najświeższe owoce, które mogłem tam skosztować. Poznałem wiele nowych produktów i planuję je wprowadzić do mojej kuchni. Między innymi jest to olej kokosowy, który w połączeniu z curry wprowadza mnie w niebiański stan.

Wybrałem się na poszukiwania tych produktów w moim mieście. Zajrzałem w asortyment Kuchni Świata w galerii Magnolia we Wrocławiu, która ma wiele interesujących mnie rzeczy na stanie, jednak organiczny olej kokosowy od nich nie trafił do końca w mój gust. Dlatego też trafiłem do sklepu Hanoju, ich organiczny olej kokosowy poznacie bliżej na http://oleje-kokosowe.pl/ a ja dodam tylko, że w moich oczach jest najlepszy.

Od razu po przyjściu kuriera z paczką zabrałem się, aby przygotować coś ciekawego na obiad z użyciem oleju kokosowego właśnie od Hanoju. Dzieci i żona byli zachwyceni nowym daniem. A ja poczułem się jakbym powrócił przez chwilę do tych wspaniałych miejsc, które miałem okazję zobaczyć.

Jeżeli nadarzy ci się kiedyś okazja aby wyjechać tam na wakacje to nie wahaj się nawet przez chwilę. Taka przygoda zdarza się bardzo rzadko. Ponieważ ta część tego kontynentu coraz mocniej otwiera się na turystów warto pojechać tam jak najszybciej, zanim kultura zostanie zalana wpływami europejczyków.

z-podrozy-do-azji-przywiozlem-olej-kokosowy

Add a Comment

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *